Kokoonpanot

 

Sopraano Sanna Heikkinen ja pianisti Henna Martikainen aloittivat yhteistyönsä Joensuussa syksyllä 2010. Esitettävä ohjelmisto koostuu klassisen ja kevyen musiikin aarteista suomen, ruotsin, englannin, ranskan, saksan, italian, espanjan ja karjalan kielillä. Duon korkeatasoista laulu- ja pianomusiikkia voi tilata juhlatilaisuuksiin osoitteesta musiikkipalvelut@sannaheikkinen.com. Seuraava yhteinen esiintyminen on Kalevalan mitalla -tapahtumakokonaisuudessa mukana olevassa Post Mortum -esityksessä, joka on "monitaiteinen tutkielma kalevalaisesta maailmasta."


Improah!

Improah! on oopperaimprovisaatioryhmä, joka pianistin säestyksellä improvisoi esityskokonaisuuksia laulaen. Sanna Heikkinen on yksi perustajajäsenistä, Improah! on toiminut keväästä 2006 alkaen.

Improah! –ryhmän esityksissä kuullaan mm. aarioita, duettoja, kuorokohtauksia, oopperakohtauksia ja musiikillisia tarinoita - kaikki juuri sillä hetkellä syntynyttä. Yleisö pääsee myös osallistumaan antamalla aiheita, osallistumalla tyylivalintaan tai laulujen sanoituksiin. Yhteistyön tuloksena saattaa syntyä barokkityylinen krokotiilikuoro tai oopperakohtaus sienimetsässä tattinäkökulmasta.

Improah! yhdistää klassisen musiikin osaamisensa teatteri-improvisaatioon ja tulos on... yllätyksellinen!

Esitys kestää 10 - 90 minuuttia. Lue lisää www.improah.fi

 

Lied-duo Sanna Heikkinen, sopraano ja Johanna Tilus, piano

Lied-duo Sanna Heikkisen ja Johanna Tiluksen yhteistyö alkoi syksyllä 2006, kun he edustivat Sibelius-Akatemiaa kansainvälisessä Liedforum 2006 -tapahtumassa Berliinissä. Duo esiintyi konserteissa ja mestarikursseilla heitä opettivat mm. Anne Le Bozec, Christine Whittlesey, Axel Bauni ja Michael Dussek. Tapahtumasta tehtiin äänite.

Huhtikuussa 2007 duo piti Suomen Kulttuurirahaston tukeman Kirpilä -liedkonsertin Helsingissä. Ohjelmassa oli Schubertin, R. Straussin, Debussyn ja Brittenin liedejä.

Elokuussa 2007 Sanna Heikkinen ja Johanna Tilus kutsuttiin esiintymään mUEsical Partnership 2007 -festivaalin päätöskonserttiin Irlantiin. Samana syksynä duo esiintyi kantelisti Silja Kallion kanssa Selim Eskelinin säätiön ja Suo-Säätiön apurahojen tuella karjalaisten ja karjalankielisten laulujen konsertissa Helsingin Karjalatalossa. Samainen konsertti toteutettiin syksyllä 2008 Nurmes-talon Hannikaisen salissa Maria Kinoksen säätiön apurahalla. Yhteistyökumppanina konsertissa oli Nordea Pankki.

Sanna Heikkinen ja Johanna Tilus ovat osallistuneet Udo Reinemannin mestarikursseille vuosina 2006-2007. Lukuvuonna 2007-2008 he opiskelivat liediä Ilmo Rannan ohjauksessa Sibelius-Akatemiassa. Duo sai Selim Eskelinin säätiön apurahan vuonna 2008. Tämä apuraha mahdollisti osallistumisen pianisti Rudolf Jansenin ranskalaisen liedin  mestarikurssille Amsterdamissa maaliskuussa 2008.

Syksyllä 2009 Heikkinen ja Tilus pitivät Soiva Akatemia -sarjassa ”Harmonie du soir”-konsertin. Ohjelma koostui P. Verlainen ja C. Baudelairin runoihin sävelletyistä liedeistä. Konsertissa kantaesitettiin kaksi Outi Tarkiaisen sävellystä ”The Abyss” ja ”Albatross  

Kuva: Jakke Nikkarinen